Tip: Naučte se základy 3D modelování s našimi návody (nejen) k aplikacím Inventor, SolidWorks, Solid Edge či SketchUp

Sdílejte článek přátelům →

Deštivější dny uprostřed léta přímo lákají k naučení se něčemu novému. Kolegové z portálu Konstrukter.cz vám dlouhodobě přinášejí původní výukové seriály s tipy a radami pro ovládnutí hned několika z oblíbených CAD/CAM aplikací – od těch profesionálních až po jednodušší SketchUp.

Příprava vlastního 3D modelu zásadním způsobem rozšiřuje možnosti využití vaší 3D tiskárny. Nejste pak odkázáni jen na tvorbu jiných uživatelů a portály jako Thingiverse, YouMagine, Pinshape nebo Cults, kde sice naleznete obrovské množství zajímavých modelů k tisku, ale ne vždy přesně to, co potřebujete.

Jednou z CAD aplikací, které se s námi můžete naučit, je SolidWorks – jeden z 3D tiskaři vůbec nejoblíbenějších CAD systémů
Jednou z CAD aplikací, které se s námi můžete naučit, je SolidWorks – jeden z 3D tiskaři vůbec nejoblíbenějších CAD systémů

Základy i pokročilejšími postupy vás provedou seriály:

V redakcích Nových médií nestavíme jen 3D tiskárny. Kolegové se nedávno pustili také do stolní CNC frézky
V redakcích Nových médií nestavíme jen 3D tiskárny. Kolegové se nedávno pustili také do stolní CNC frézky

Pokud by vás místo 3D modelování a 3D tisku více zajímalo obrábění, osvojte si základy aplikace Mastercam nebo se podívejte, jak to vypadá, když Stavíme stolní CNC frézku.

Jestli vám snad utekl (video) seriál o tom, jak Stavíme stolní 3D tiskárnu, můžete to rovnou dohnat. A pátráte-li stále po šikovných bezplatných aplikacích pro 3D modelování s ohledem na 3D tisk, nezapomeňte se inspirovat v našem přehledu.

Osa Z zahrnuje hned dvě poháněné závitové tyče po stranách
Stolní 3D tiskárnu jsme postavili ze stavebnice, abyste se mohli podívat, co všechno to obnáší

Z redakcí Nových médií přejeme inspirativní léto s novými dovednostmi.

Mohlo by vás zajímat

REKLAMA